Evernote is jouw Olifantengeheugen

By Blog, Timemanagement

Heb jij een olifantengeheugen?

De meeste van ons hebben nu eenmaal geen olifantengeheugen. Wat als je hoofd nu een extern geheugen zou hebben? Wat als je alles kunt opslaan en kunt terughalen wanneer jij dat wilt? Dat kan!

Jij hebt geen olifantengeheugen nodig, jij hebt Evernote!

 

Evernote

Waarschijnlijk heb je er weleens van Evernote gehoord en misschien heb je de app zelfs al geïnstalleerd. De liefde voor Evernote groeit naarmate je het gaat gebruiken. Evernote is een programma voor je gehele administratie, projectwerkzaamheden en je archief. Een systeem dat je hoofd én je kast leegmaakt om plaats te maken voor rust en ruimte. Laat de liefde voor deze app groeien en ga vandaag nog aan de slag!

 

Opruimen!

Als je gaat starten met Evernote, dan begin je met opruimen. Via de website maak je heel eenvoudig een gratis account aan.
Zoek al je losse aantekeningen, visitekaartjes, recepten, ideeën en brieven op en zet het in je externe geheugen. Via een app op je telefoon kun je jouw geheugen altijd raadplegen. Mail gedachtes en mailtjes naar Evernote zodat je ze niet vergeet!

 

Tip: Zet het e-mailadres van Evernote in je contactpersonen om direct te communiceren met je externe geheugen.

Hoe?

  • Log in bij Evernote
  • Klik op je foto/ account en kies voor instellingen
  • Kijk bij E-mail notities naar en kijk welk e-mailadres daar staat.
  • Knip en plak dit e-mailadres in je adresboek.
  • Via dit mailadres mail je aantekeningen, mails of foto’s naar Evernote.

 

Evernote direct vanuit de browser gebruiken

Een andere handige functie van Evernote is het knopje in je browser. Je drukt eenvoudig op dit icoontje in je browser als je een webpagina wilt onthouden of een screenshot wilt maken, of iets wilt  delen. Je kunt zelf je screenshot selecteren en voorzien van aantekeningen. Handig.

 

Tip: Installeer Webclipper

 

  • Ga naar de browser waar je Evernote wilt gaan gebruiken
  • Ga naar webclipper
  • Kies vervolgens voor downloaden
  • Je ziet het icoontje van Evernote rechts verschijnen
  • Als je bent ingelogd, kun je direct je pagina’s delen met Evernote

 

Nooit meer iets kwijt

Nadat je wat ‘gespeeld’ hebt met de functies van Evernote staan er waarschijnlijk al wat mailtjes, aantekeningen, afbeeldingen en herinneringen in je notities. Door er handmatig een tag aan toe te voegen op het moment dat je het opslaat kun je je aantekening ook altijd terugvinden. Tags die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld: bonnetjes, facturen, projectnamen, niet vergeten etcetera. Kies wat je zelf gemakkelijk vindt. Door de tags is het maken van mappen niet meer nodig. Je hebt snel alle informatie die je nodig hebt paraat.

 

 

Tip: Voeg consequent een tag toe aan je notities.

 

Even iets inspreken

Je hebt een brainwave en je wilt dit met jezelf delen, bijvoorbeeld als je in de auto zit. Dan kun je ook gebruik maken van een geluidsopname. Evernote slaat je ingesproken notitie voor je op zodat je die later kunt beluisteren en je idee kunt uitwerken. Inspreken kan alleen via de app. Kies voor het icoontje audio, en de rest wijst zichzelf.

 

Tip: Spreek een bericht in als je je handen niet vrij hebt.

 

Notities delen

Je kunt een notitie delen door rechts bovenin het scherm voor delen te kiezen. Naast de knop delen zie je een pijltje. Als je daarop klikt zie je hoe je jouw notitie kunt delen.
Als je wilt chatten over je notitie kies je links voor het derde icoontje. Tik het mailadres in van degene met wie je wilt chatten over je notitie. Voor het delen is een account van de ontvanger niet nodig. Als je wilt chatten moet degene die je uitnodigt ook een account hebben in Evernote.

 

Tip: Deel je notities met je collega’s, vrienden of teamgenoten.

 

Afvinken voelt zoooo goed!

 

 

Omdat afvinken zo goed voelt, is er ook een mogelijkheid om binnen een bepaalde taak checkboxen te maken. Als je een nieuwe taak maakt, krijg je een taakbalk te zien met functionaliteiten. Hier vind je ook de checkbox. Zet de dingen die je nog moet doen onder elkaar en vinken maar!

 

Tip: Maak checklists in Evernote zodat je kunt afvinken.

Scannen en opslaan

Met de app kun je heel gemakkelijk documenten, visitekaartjes. Losse aantekeningen of bonnetjes scannen en opslaan. Het gave van de fotoscan is dat Evernote de omgeving filtert en alleen je document opslaat. Leg je document op een rustige achtergrond en maak een foto door op het foto-icoontje onder aan de pagina te klikken. Een foto maken kan alleen met je mobiel.

 

Tip: Gebruik Evernote ook voor het scannen van je documenten.

 

Wil je meer weten?

Ik kan nog wel even doorgaan met tips geven, zo enthousiast ben ik over dit externe geheugen. Wil je meer weten, er is genoeg documentatie over te krijgen. Misschien vind je dit boek interessant?

Contact

Kan jij mijn hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op.

Tagged under:

×